Muay Thai (je spreekt uit: Moei Thei. Muay betekent gevecht of vechter. Dus vertaling: Thais gevecht) is ontstaan uit eeuwenoude oorlogskunsten van de Thaise soldaten en behoort nog steeds tot de sportcultuur van Thailand. Het Muay Thai boksen bestaat uit een gevecht waarin alle lichaamsdelen gebruikt kunnen worden. Voor de armen zijn dat de vuisten en ellebogen. Voor de benen worden de voeten, het scheenbeen en de knieën als “wapen” gebruikt.

Het verschil tussen thaiboksen en kickboksen

Het verschil met kickboksen is dat er bij het kickboksen geen knieën en ellebogen gebruikt mogen worden en bij Muay Thai boksen wel. Ook is de puntentelling bij wedstrijden anders bij de verschillende sporten en is het bij kickboksen verplicht een zeker aantal trappen te geven per ronde in de wedstrijd. Tegenwoordig wordt het traditionele kickboksen nog maar weinig beoefend en heeft het plaats gemaakt voor het Muay Thai. Als mensen het vandaag de dag over kickboksen hebben, bedoelen ze dus veelal Muay Thai.

Wat je leert als je Muay Thai beoefent

  • Bokstechnieken – direct, hoeken, opstoten, enz.
  • Traptechnieken – low-kicks, high-kicks, roundhouse kicks, enz.
  • Knietechnieken
  • Elleboogtechnieken
  • Clinchen – lijf aan lijfgevecht waarbij knieën gegeven worden en judoworpen worden aangeleerd.
  • Sparren – gecontroleerd rondes vechten met een tegenstander

Ook de jeugd kan bij Royal Gym terecht voor kids-kickboksen

De lessen voor kinderen zijn speciaal voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Er wordt bij ons spelenderwijs kickboksen aangeboden onder het mom “Kick & Fun”, waardoor de kinderen met plezier trainen. Door middel van spelletjes worden toch de spieren getraind, daarnaast wordt er natuurlijk aandacht besteed aan technieken… Jongens en meisjes trainen bij Royal Gym samen!

Het is gebleken dat kinderen met agressieproblemen maar ook kinderen die te weinig zelfvertrouwen hebben veel baat bij Thaiboksen hebben: Ze leren zich handhaven in een groep waardoor ze geestelijk sterker worden. De kinderen leren niet alleen met agressie omgaan, maar door de strakke regels in de gym en de zware fysieke trainingen leren ze elkaar te respecteren.

De kinderen leren tijdens de trainingen:

  • Respectvol omgaan met winnen en verliezen
  • Assertiever worden
  • Wennen aan regels en discipline
  • Het eigen lichaam en de kracht ervan kennen

Volgens wetenschappelijk onderzoek (SKMO) is kickboksen voor motoriek, zelfvertrouwen, de ontwikkeling van coördinatievermogen, de opbouw van conditie en de oog/hand coördinatie een hele geschikte sport. Mits het door een kundig leraar aangeboden wordt!
De kids Thaiboks lessen worden bij Royal Gym verzorgd door Abdel & Hassan als wedstrijdtrainers en hoofdcoaches die steeds de wedstrijd groep voor hun rekening nemen, voor opwarming, gevorderden groep, beginnelingen,.. tot Baby-fighters!
Kom gerust langs voor een gratis proefles en kennismaking met onze club!
Net zoals bij elke les bij Royal Gym wordt er verwacht dat je na de proefles je eigen materiaal (handschoenen, scheenbeschermers etc…) aanschaft.